Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Врегульовано питання конфлікту інтересів усередині комісії, перевіряючої нотаріуса

26 жовтня 2012, 12:52
158
0
Реклама

Сьогодні набув чинності наказ Мінюсту від 10.10.2012 № 1492/5 про внесення зміни в Порядок перевірки організації нотаріальної діяльності державних і приватних нотаріусів і виконання ними правил нотаріального діловодства.

Згідно нової редакції підпункту 2.1 пункту 2 Порядки, окрім уповноважених представників Мінюсту і управлінь юстиції,
до перевірок можуть притягуватися тепер тільки нотаріуси, що мають високий професійний рівень і достатній досвід практичної роботи, і працівники нотаріального архіву. Раніше передбачалася також можливість залучення працівників держпідприємства Інформаційний центр.

До складу комісії (комплексної, цільової, позапланової перевірки) не притягуються представники Міністерства юстиції, управлінь юстиції, відділу нотаріату управління юстиції, якщо це приведе до виникненню конфлікту інтересів у цих посадовців.

У разі виникнення конфлікту інтересів член комісії невідкладно у письмовій формі повідомляє про це керівника комісії. У разі неможливості усунути члена комісії від проведення перевірки або іншим способом усунути конфлікт, такий член комісії здійснює перевірку під безпосереднім контролем керівника.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини