Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд ініціював відміну обов'язкової реєстрації декларацій про відповідність

21 вересня 2012, 14:39
143
0
Реклама

У рамках вступу до СОТ Україна зобов'язалася прибігати до найбільш широкого визнання декларацій виробника без вимоги реєстрації чи підтвердження українськими органами за відповідним технічним регламентом. Крім того, така реєстрація декларацій призводить до невиправданих витрат часу і засобів суб'єктами господарювання.

У зв'язку з цим Мінекономрозвитку підготувало законопроект № 11242яким пропонується внести зміни в ст.32 Закону про стандарти, технічні регламенти і процедури оцінки відповідності і відмінити обов'язкову реєстрацію в центральних органах виконавчої влади декларації про відповідність. Також планується внести зміни до законів про підтвердження відповідності, про захист прав споживачів - відносно виключення вимоги вказувати в супровідних документах реєстраційні номери декларацій.

Головною метою законопроекту є недопущення невиправданих додаткових витрат часу і засобів виробниками - суб'єктами господарювання на реєстрацію декларацій. У уряді обіцяють, що відміна обов'язкової реєстрації декларацій дозволить виробникам і постачальникам заощадити десятки мільйонів гривен.

Довідка. Європейським законодавством у сфері технічного регулювання, раніше Директивами Нового підходу, не передбачається реєстрація декларацій в державних органах. Згідно з Директивою іноземний виробник самостійно під власну відповідальність складає декларацію про відповідність продукції вимогам відповідних директив і зберігає в комплекті документацію на продукцію. Декларація пред'являється тільки у разі запиту з боку контролюючих органів. На виробника покладається основний обов'язок - маркірувати кожну одиницю продукції знаком ЦЕ, оскільки відсутність такого СЕ-маркировка розглядається контролюючими органами як порушення вимог законодавства Європейської Спільноти
.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини