Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На Хмельниччині добудують два блоки АЕС

6 вересня 2012, 15:36
128
0
Реклама

Енергоблоки № 3 і № 4 Хмельницьких АЕС будуть розміщені на промплощадке відособленого підрозділу "Хмельницька АЕС" державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія Енергоатом", розташованого на землях енергетичної системи, що граничать із землями міста Нетишин.

Потужність кожного блоку - 1000 МВт. На кожному буде розміщена реакторна установка типу ВВЭР-1000/В-392 (водо-водяной енергетичний реактор на теплових нейтронах) номінальною тепловою потужністю 3012 МВт, загальною вартістю майже 40 мільярдів гривен. Передбачається, що 80 % з цієї суми надасть Російська Федерація у вигляді кредиту.


Прийнятий Закон містить також норму, згідно якої замовник будівництва енергоблоків направляє засоби в об'ємі 100 мільйонів гривен на спорудження об'єктів соціального призначення шляхом сплати збору соціально-економічної компенсації ризику населення, що проживає на території зони спостереження.

Відмітимо, що після аварії на ЧАЕС був введений мораторій на будівництво нових атомних блоків, недобудовані - були законсервовані. У 1993 році заборону відмінили. У МНС вважають, що за роки незалежності був досягнутий значний прогрес в підвищенні ефективності і безпеки експлуатації станцій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини