Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ оштрафував ряд запорізьких підприємств

15 серпня 2012, 12:04
151
2
Автор:
Реклама

Запорізьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України (далі - АМКУ) оштрафувало декілька підприємств за зловживання монопольним положенням.

Так, КП "Жилмассив" (м. Мелітополь) оштрафований на 68 тис. грн., а КП "Жилсервис-2А" (м. Бердянськ) - на 15 тыс.грн. За інформацією прес-служби АМКУ, підприємства встановили необгрунтовані ціни на послугу із забезпечення доступу операторам телекомунікацій до елементів інфраструктури житлових будинків і інших споруд, які знаходяться на його балансі, для прокладення і обслуговування телекомунікаційних мереж для надання послуг жителям будинків. Відділення АМКУ зобов'язало підприємство встановити для кожного оператора телекомунікацій економічно обгрунтовані ціни на цю послугу.

Підприємства визнали порушення і зобов'язалися сплатити штраф до державного бюджету.

У свою чергу АМКУ оштрафував на 50 тис. грн.: ТОВ "Оптима Телеком", ЗАТ "Фарлеп-Инвест" і ЗАТ "Свит", які встановили для споживачів в м. Запоріжжя економічно необгрунтовану вартість послуги з розміщення і організації обслуговування устаткування систем передачі тривожних сповіщень на місцевих телекомунікаційних мережах.

Як повідомляють в АМКУ, підприємства припинили порушення, понизивши вартість послуги в 2,5 разу.

Запорізьке відділення АМКУ також оштрафувало КП "Водопровідник" (р. Токмак) на 25 тис. грн. за зловживання монопольним положенням. Як встановили в АМКУ, підприємство стягувало із споживачів плату за роботи по опломбуванню місць установки лічильників води, витрати на які враховані в тарифах на централізоване водопостачання і водовідведення. Підприємство визнало порушення, припинило його і зобов'язалося сплатити штраф до державного бюджету. Економічний ефект припинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції складає більше 74 тис. грн.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини