Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порушення правил користування електричною енергією: складання актів і розрахунок неврахованої вартості

10 серпня 2012, 15:12
2984
1
Автор:
Реклама

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики листом від 09.07.2012г. № 4283/11/47-12 розкрила правові аспекти складання актів порушення правил користування електричною енергією, а також пояснила, як визначити період, за який необхідно провести розрахунок неврахованої електричної енергії.

Так, під крадіжкою електроенергії мається на увазі крадіжка електричної і теплової енергії при самостійному підключенні до об'єктів електроенергетики і споживання енергії без приладів обліку. Відповідальність також передбачена за ушкодження приладів обліку, ушкодження об'єктів електроенергетики, розкрадання майна цих об'єктів, створення перешкод в здійсненні державного енергетичного нагляду і у виконанні робіт, пов'язаних з обслуговуванням об'єктів електроенергетики і так далі

У разі виявлення порушень правил користування електричною енергією представник енергопостачальника складає акт про порушення відповідно до пунктом 53 ППЭЭН.

При цьому, пунктом 4 Порядку визначення розміру збитків, нанесених енергопостачальнику в результаті крадіжки електричної енергії встановлено, що об'єм електричної енергії що не враховується в результаті порушення споживачами, визначається за величиною розрахункового споживання електричної енергії впродовж періоду порушення, на підставі акту виявлених порушень, складеного відповідно до Методикою визначення об'єму і вартості неврахованої електричної енергії.

Слід зазначити, що відповідно до пункту 38 ППЭЭН енергопостачальник зобов'язується проводити контрольне зняття показань приладів обліку у побутових споживачів, відповідно до затверджених графіків не менше одного разу в 6 місяців.

Нарахування об'єму і вартості неврахованої електричної енергії на підставі акту повинне здійснюватися, починаючи з дати останнього контрольного огляду показань приладу або технічної перевірки, але не більше ніж за шість календарних місяців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини