Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдиний соцвзнос для фізосіб-підприємців хочуть зменшити в два рази

2 серпня 2012, 16:31
318
0
Автор:
Реклама

Автори проекту № 11050 вважають неправильним надмірне навантаження на фізосіб-підприємців і самозанятых осіб, що має слідством відхід таких суб'єктів з ринку або роздуму про це, а також пересування деяких підприємців в "тінь".

Так, проектом пропонується для фізосіб-підприємців, в т.ч. що обрали спрощену систему оподаткування, членів їх сімей, які беруть участь в їх підприємницькій діяльності, і самозанятых осіб, понизити єдиний внесок з 34,7 до 17 %.

Якщо такі суб'єкти бажають брати участь на добровільних засідках в загальнообов'язковому державному соцстрахуванні:

- у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності і витратами, обумовленими похованням, єдиний внесок зменшується з 36,6 до 18,9 %;

- від нещасного випадку на виробництві і профзахворювання, що викликають втрату працездатності, єдиний внесок зменшується з 36,21 до 18,51 %.

У разі, якщо особи хочуть застрахуватися по усіх видах загальнообов'язкового соцстрахування, то тоді єдиний внесок пропонують встановити на рівні 20,41 % замість 38,11.

Крім того, пропонують понизити розмір внеску на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування з 33,2 до 15,5 % для членів фермерських і особистих селянських господарств, а також громадян України, працюючих за межами нашої держави.

Зміни вносяться в ст. 8 і 10 Закону "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Коли раніше в парламенті розглядалася ініціатива стосовно зменшення ставок єдиного внеску, висловлювалися нарікання, що це може привести до порушення принципу загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, що передбачає рівноправ'я застрахованих осіб відносно отримання пенсійних виплат і виконання обов'язків по сплаті страхових внесків, сказано в пояснювальній записці. Проте такий підхід Н. Королівська, Е. Суслов і О. Логвиненко вважають однобоким, посилаючись при цьому, що держава розуміла свої риски, але все таки пішло на зустріч в плані пільг для космічної галузі, для проведення ЄВРО-2012, видавничої справи, і тому подібне

Нагадуємо, тією ж компанією авторів був поданий ще один проект відносно відміни вимоги вести облік на підставі первинних документів для платників єдиного податку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини