Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть узаконити пільгові кредити для національних виробників

10 липня 2012, 11:13
114
0
Реклама

Автори проекту № 10711 основною перешкодою для стійкого соціально-економічного розвитку України вважають надмірну відкритість внутрішнього ринку і відсутність дієвої підтримки національного товаровиробника.

Проектом пропонується заснувати систему державного пільгового кредитування для інвестиційних, а також інноваційних проектів національних товаровиробників. Кредитування здійснюється Нацбанком, його територіальними управліннями, а також державними банками залежно від форми власності позичальника.

Порядок надання кредитів затверджується НБУ, а само кредитування здійснюється на підставі Типового договору, затвердженого Нацбанком. Кредити зможуть отримати тільки представники пріоритетних галузей економіки України, орієнтованих на її внутрішній ринок, а також підприємства, які роблять високотехнологічну і інноваційну продукцію, призначену на експорт, з метою реалізації зареєстрованих в установленому порядку їх інвестиційних і інноваційних проектів, що представляють значний інтерес для соціально-економічного розвитку України.

Розмір пільгової ставки за кредитом, що надається НБУ і його територіальними управліннями не повинен перевищувати встановленого на дату нарахування відсотків розміру облікової ставки Нацбанку.Якщо ж кредитування здійснюється державними банками, то пільгова ставка не повинна перевищувати подвійну облікову ставку НБУ.

Державний пільговий кредит надається за умовиякщо це не спричиняє за собою ризиків для банківської і / або бюджетної системи України. Рішення кредитора з питань надання або ненадання державного пільгового кредиту може бути оскаржено в суді.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини