Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР вирішила, що техинвентаризацию об'єктів нерухомості проводитиме БТИ

5 липня 2012, 12:15
359
2
Реклама

Закон визначає правові і організаційні основи здійснення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна і його дію не поширюється на виконання робіт із земельно-кадастрової інвентаризації земель.

Організацію і забезпечення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна здійснюють бюро технічної інвентаризації при органах місцевого самоврядування, на території яких розташований об'єкт. Техинвентаризации підлягають удома, будівлі, спорудження усіх видів і їх комплекси, інженерні мережі, елементи благоустрою, захисні спорудження цивільного захисту і цивільної оборони, мости і штучні споруди, зелені насадження.

У випадках, передбачених чинним законодавством, технічній інвентаризації можуть підлягати об'єкти нерухомого майна, будівництво яких не завершене, а також самовільно побудовані, безхазяйні об'єкти, об'єкти інженерної інфраструктури територіальних громад, об'єкти у стадії руйнування.

Документом передбачено, що послуги з технічної інвентаризації физ- і юрособам надаються на платній основіокрім випадків надання інформації по зверненню органів місцевого самоврядування про проведену технічну інвентаризацію по скаргах физ- чи юрособ про порушення власником (утримувачем) об'єкту нерухомого майна вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності. Технічна інвентаризація об'єктів нерухомого майна і видача відповідних технічних документів здійснюються по тарифах, затверджених виконавчими органами місцевого самоврядування. Нормативи розрахунку вартості послуг по техинвентаризации і порядок їх застосування визначається центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства.

Нагадуємо, що був зареєстрований альтернативний проект № 10286-1, яким пропонувалося усунути монополію комунальних підприємств в області технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна. Проте 5 червня ВР вирішила не приймати документ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини