Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українці голосуватимуть під прицілом відеокамер?

3 липня 2012, 09:30
117
0
Реклама

Автор проекту № 10681 пропонує забезпечити демократичні вибори при допомозі введення процедури спостереження у режимі реального часу на відповідному веб-сайті в мережі Інтернет за голосуванням на виборчих дільницях. Крім того, така обов'язкова фіксація і можливість надалі отримати за запитом відеозапис голосування і підрахунку голосів виборців забезпечать прозорість процедури. Але слід зазначити, що вимога про встановлення системи відеоспостереження не поширюється на окружні виборчі комісії, дільничні виборчі комісії закордонної виборчої дільниці, спеціальні виборчі дільниці, а також на Центральну виборчу комісію.

Матеріали відеоспостереження зберігаються впродовж одного року з дня офіційної публікації результатів виборів депутатів, після чого знищуються у встановленому Центральною виборчою комісією порядку.

У скільки ж обійдеться цей задум держбюджету? Небагато-немало, в пояснювальній записці автор пропонує виділити ЦВК засобу в об'ємі 993,6 млн. грн. за рахунок податку на додану вартість з ввезених на територію України товарів - 350 млн. грн. і ввізного мита - 643,6 млн. грн.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини