Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опозиції дозволять створити свій уряд і дадуть пільги?

2 липня 2012, 12:40
137
0
Реклама

Проектом № 10678 пропонується встановити, що питання, запропоновані парламентською опозицією, включаються до порядку денного поза чергою і без голосування. Відповідно, тижнева повістка повинна готуватися з урахуванням письмових пропозицій від опозиції. В дні проведення пленарних засідань щотижня в середу відводиться час для розгляду питань, підготовлених і запропонованих парламентською опозицією.

Також, автор проекту вважає необхідним визначити механізм функціонування парламентської більшості як добровільного об'єднання народних депутатів України, що формується за результатами виборів і на основі узгодження політичних позицій. Ті ж нардепи, які не належать до парламентської більшості, складають парламентську меншість. Вони можуть утворити парламентську опозицію. Формування як більшості, так і опозиції передбачає підписання відповідної Угоди.

Крім того, для "потреб" опозиції передбачений ряд так званих пільг - права на виступ свого представника на пленарному засіданні відносно низки запитань, першочергове право вибору посад в керівництві ВР і її органах, і так далі. Також нормами проекту передбачений механізм створення опозиційного уряду.

Згідно з проектом Г. Арутюнова, Рада парламентської опозиції спільно з головою ВР пропонує кандидатури на посаді Голови Рахункової палати, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, суддів Конституційного Суду і членів Вищої ради юстиції.

Нагадуємо, минулого тижня зареєстрований ще один законопроект, згідно з яким пропонується обирати голову ВР шляхом відкритого голосування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини