Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР визначила, як треба вирощувати рибу в контрольованих умовах

21 червня 2012, 11:39
263
5
Реклама

Враховуючи стрімкий розвиток вирощування водних біоресурсів в контрольованих умовах (аквакультура) у зв'язку з тенденціями світового падіння рибных запасів, автори закону вважають необхідним визначити законодавчі умови для розвитку цієї галузі. Зокрема, згідно Закону, аквакультура (рибництво) - це діяльність по штучному відтворенню, змісту і вирощуванню гідробіонтів (риб, молюсків, ракоподібних, безхребетних, водоростей, інших водних організмів) в повністю або частково контрольованих умовах з метою виробництва корисної біологічної сільськогосподарської продукції, ведення селекційно-племінної роботи, інтродукції і акліматизації, цілеспрямованого поповнення запасів водних біоресурсів, збереження їх біорізноманітності і надання рекреаційних послуг.

Аквакультура визначається як окремий вид сільськогосподарської діяльності в системі агропромислового виробництва, а рибогосподарська діяльність в аквакультурі підлягає ліцензуванню.

За порушення законодавства у сфері аквакультури встановлюється відповідальність юридичних і фізичних осіб. Крім того, застосування до выновным заходів дисциплінарної, цивільно-правової, адміністративної або карної відповідальності не звільняє їх від відшкодування збитків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини