Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банкрутство Dewey & Leboeuf стане найбільшим в історії юрбизнеса

30 травня 2012, 10:15
206
0
Автор:
Реклама

Dewey & Leboeuf LLPбудучи колись однією з найбільших юридичних фірм в США, не витримала відходу з компанії практично усіх партнерів, а також боргового тягаря і непідйомних компенсаційних виплат.

Нагадаємо, що на семінарі, організованому ЮРЛИГОЙ, партнера Bryan Cave в Лондоні
Ірина Тимчишин розповідалащо у зв'язку з кризою кількість юристів скорочується, при цьому з ринку безслідно зникають дуже потужні гравці. Dewey & LeBoeuf LLP з багаторічною і, здавалося б, непохитною репутацією, зникла фактично упродовж двох тижнів.

Компанія Dewey & Leboeuf LLP, що утворилася в результаті злиття в 2007 році Dewey Ballantine і LeBoeuf, Lamb, Green & MacRae, проіснувала всього 5 років і на піку свого успіху мала в штаті понад 1450 адвокатів. До неплатоспроможності компанію привели негативні економічні умови на тлі угод про компенсації, які Dewey & Leboeuf LLP робила висновок зі своїми партнерами. Фірма виявилася нездатна покрити капітальні витрати і розплатитися по усіх зобов'язаннях.

Тільки за перший квартал 2012 року компанія позбулася 160 партнерів, при тому, що в травні 2011 року їх загальне число складало 300 чоловік. На початку ж поточного місяця нью-йоркський офіс фірми попрощався з 433 співробітниками з 533. Зараз працювати в Dewey & Leboeuf LLP продовжує близько 90 чоловік - в основному це фахівці, зайняті в ліквідації компанії, яка, як очікується, буде завершена до середини літа. Проте вже зрозуміло, що банкрутство Dewey & Leboeuf LLP потягне за собою серію судових розглядів, у тому числі і з деякими з колишніх партнерів.

Сумний кінець Dewey & Leboeuf LLP сколихнув увесь сектор комерційних юридичних послуг. Інші гравці ринку миттєво перестали почувати себе у безпеці.

Як повідомляла ЮРЛИГА, за останні 10 років велика кількість юридичних фірм з "вищої ліги" припинили свою діяльність із-за зниження прибутку. Серед них Brobeck, Proffitt & Wood LLP, Thelen Reid, Thacher, Howrey & Simon, Arter & Hadden LLP, Phleger & Harrison LLP, and Jenkens & Gilchrist. Поєднання невмілого управління і слабкості моделі партнерства були вирішальними чинниками роздмухування ринку юридичних послуг.

Джерело: pravo.ru.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини