Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджені Типові правила внутрішнього розпорядку для держслужбовців

11 травня 2012, 13:27
863
1
Реклама

Національне агентство України з питань державної служби ствердило Типові правила внутрішнього службового розпорядку, на основі яких на місцях повинні розроблятися окремі правила внутрішнього службового розпорядку органу державної влади.

Правила регулюють загальні стани внутрішнього службового розпорядку для державних службовців, режим роботи, встановлюють основи регулювання службових стосунків, умови перебування в органах державної влади і так далі

Згідно з Типовими правилами, в органах державної влади встановлюється, як правило, п'ятиденний робочий день з тривалістю робочого часу по 8 годин 15 хвилин з понеділка по четвер і тривалістю 7 годин в п'ятницю. Тривалість перерви на відпочинок і живлення складає, як правило, 45 хвилин.

Нормальна тривалість робочого часу державного службовця не може перевищувати 40 годин в тиждень. Напередодні святкового і неробочого дня тривалість робочого дня скорочується на годину, як при п'ятиденній, так і при шестиденній робочому тижню. Тривалість робочого дня напередодні вихідних не може перевищувати 5 годин.

Типові правила забороняють керівникам органу держвлади (як, втім, і іншим службовцем) відволікати державних службовців від їх безпосередньої роботи, у тому числі в цілях скликання зборів, нарад, виконання інших громадських доручень.

Забороняється також в робочий час і після його закінчення святкувати пам'ятні дати і "особисті події" у приміщенні органів держвлади.

Вихід державного службовця за межі адміністративної будівлі органу державної влади в робочий час із службових питань може мати місце тільки з дозволу його безпосереднього керівника і тільки за умови відповідної реєстрації в журналі системи обліку робочого часу.

За рішенням керівника органу державної влади державний службовець може бути відкликаний з щорічної відпустки.

Типові правила набудуть чинності одночасно з Законом № 4050 - VI "Про державну службу" - з 1 січня 2013 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини