Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госземагентство сподівається створити ідеальний земельний кадастр

28 квітня 2012, 14:44
200
0
Реклама

"Так сталося, що будувати автоматизовану систему земельного кадастру ми почали одними з останніх в Європі. З одного боку, це істотний недолік. А з іншою, це дає нам історичний шанс, навчаючись на чужих помилках і уважно вивчаючи кращі зразки, створювати в найближчому майбутньому один з найдосконаліших електронних земельних кадастрів"- відмітив глава Госземагентства України Сергій Тимченко.

Як і передбачено Законом "Про Державний земельний кадастр"нова автоматизована кадастрово-реєстраційна система, розроблена у рамках співпраці зі Всесвітнім банком, буде запущена для повноцінного функціонування вже з 2013 року.

Система українського кадастру містить і підтримуватиме такі основні набори даних, як відомості про земельні ділянки, реєстрації прав, обмеження землекористування, угіддя, державні геодезичні мережі, індексні кадастрові карти, нормативну грошову оцінку, ортофотокарты і ортофотопланы, топографічні і інші базові карти.

Зараз проводиться прийом створених у рамках проекту Всесвітнього банку ортофотопланов масштабу 1:10 000 на усю територію України, 1:5 000 - на сільські населені пункти і 1:2 000 - на міста, а також векторних індексних кадастрових карт. Проходить тестування вдосконалена пілотна версія єдиного програмного забезпечення ведення кадастру, а також відпрацьовуються вимоги до його фінальної версії.

"Завдяки внутрішнім зусиллям і фінансовій підтримці Всесвітнього банку більшість з цих робіт плануємо завершити до кінця 2012 року, а до 2015 року закінчити інформаційне наповнення на основі дигіталізації, введення архівних даних і проведення реєстрації земельних ділянок за заявительному принципом. Передбачається до 2020 року на основі даних, уточнених за результатами інвентаризації земель, завершити ці роботи"- повідомив глава земельного відомства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини