Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС: як обкладати ПДВ гарантійні внески учасників аукціонів з продажу закладених активів

27 квітня 2012, 11:00
383
0
Реклама

Державна податкова служба України листом № 7457/7/15-3417-16 роз'яснила питання про порядок обкладення НДСом гарантійних внесків учасників аукціонів з продажу активів платника податків, що знаходяться в податковій запоруці.

Об'єктом обкладення ПДВ, як вказує податкова, являються операції платників з поставки товарів (послуг), місце постачання яких знаходиться на території України. НДСом, у тому числі, згідно із статтею 186 Податкового кодексу, обкладаються і операції по передачі права власності на об'єкти запоруки кредиторові.

З тієї причини, що сума гарантійного внеску зараховується тому учасникові аукціону, який буде визнаний переможцем, в ціну продажу, податківці вважають, що усе суми гарантійних внесків, внесені кожним з учасників, повинні враховуватися біржею при визначенні податкових зобов'язань по ПДВ на день внесення гарантійних внесків.

Зменшення сум податкових зобов'язань біржі на суму тих гарантійних внесків, які повертаються назад учасникам, не визнаним переможцями, відбивається в податковій звітності по ПДВ біржі шляхом коригування податкових зобов'язань по ПДВ.

Як вказує в листі ДПС, послуги, що надаються біржею по організації і проведенню аукціону згідно НК є об'єктом обкладення ПДВ, а базою обкладення ПДВ є сума реєстраційного збору з учасника аукціону.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини