Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміна законодавства про авторське право зашкодить і авторам, і споживачам

11 квітня 2012, 13:28
132
0
Реклама

"Правовласники борються за максимальне використання права власності на продукт" - заявив Микола Сосновскийдиректор ВГО "Всеукраїнська Ліга Авторів". При цьому держава не бажає захищати авторів, і сучасне авторське право є "феноменом маніпуляції і паразитування".

Гаряче обговорюваний законопроект № 6523 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно врегулювання питань авторського права і суміжних прав" (прийнятий в першому читанні ще в лютому 2011 року), який зараз готується до другого читання, погрожує громадянським правам користувачів, а також комерційно не вигідний для авторів контенту і дистриб'юторів, стверджують учасники круглого столу.

Україна - в основному імпортер об'єктів авторського права, і це повинно бути закріплено в законодавстві, вважає директор ИнАУ Володимир Куковскийа законопроект № 6523 лобіює інтереси експортерів, а також ігноруються інтереси не лише авторів, але і споживачів.

Детально проаналізувавши історію багатостраждального законопроекту, директор ВГО "Обериг" Сергій Ступак відмітив негативні сторони наявності в документі інституту державних інспекторів. "Законопроект - апогей цинізму - резюмував експерт, - він корупційний і прописаний під конкретні структури, це відхід від директив Євросоюзу і надалі спричинить колосальний міжнародний скандал".

У Україні не без протекції держслужби інтелектуальної власності впроваджується англо-саксонская система права, звернув увагу директор ВГО "Гільдія кінорежисерів 24/1" Сергій Кулаковпри якій обмежується вільний доступ до об'єктів авторського права на користь комерційних структур.

Учасники круглого столу готують лист Президентові України з поясненням ситуації, що склалася, і проханням не допустити прийняття Верховною Радою одіозного законопроекту № 6523.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини