Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок відкриття комунальних рахунків несобственниками житла

6 квітня 2012, 15:00
3420
2
Реклама

Спільним наказом трьох міністерств (Міністерства соціальної політики, Міністерства енергетики і вугільної промисловості і Міністерства регіонального розвитку; будівництва і житлово-комунального господарства) № 108/132/154 від 13.03.2012 р. затверджений Порядок тимчасового відкриття особових рахунків для оплати житлово-комунальних послуг зареєстрованим в житлі (будинку) особам, які не є власниками такого приміщення (удома).

Згідно з Порядком организации-предоставители послуг (житлово-експлуатаційні організації, житлово-будівельні кооперативи, об'єднання співвласників багатоквартирних будинків і організації, що надають житлово-комунальні послуги) можуть тимчасово, на термін від 6 до 12 місяціввідкривати рахунки зареєстрованим в приміщенні несобственникам.

Для цього потрібна заява останніх і письмова згода власника (співвласників), з яким укладений договір про надання житлово-комунальних послуг.

Відкриття особових рахунків для оплати ЖК-послуг на осіб, що не є власниками, не звільняє власників від обов'язків по оплаті цих послуг. Іншими словами, якщо за послуги не заплатить особа, що проживає в приміщенні, то платити доведеться власникові.

Порядок набуде чинності в день його публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини