Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нотаріальні послуги: настають зміни

6 квітня 2012, 10:08
283
5
Реклама

Проект нового Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно здійснення нотаріальних дій і надання нотаріальних послуг", схвалений урядом і найближчим часом буде спрямований до парламенту. Про це повідомив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський на брифінгу у Будинку уряду в четвер, 5 квітня, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

Документом передбачено встановлення чіткого переліку нотаріальних послуг і істотне їх здешевлення. "У нас будуть мінімальні і максимальні нотаріальні ставки послуг. Ціна буде однакової по усій території України. І люди розумітимуть, від яких чоловік може відмовитися, щоб ціна була помірною"- заявив Михайло Бродський. За його словами, попередні розрахунки, зроблені фахівцями служби, свідчать, що зміни дадуть населенню України можливість економити на нотаріальних послугах до 2 млрд. грн. в рік.

Також очікується відміна ряду вимог відносно представлення в державні органи нотаріально завірених копій документів (при здійсненні господарської діяльності або в інших сферах). За словами Михайла Бродського, у разі схвалення законопроекту відпаде необхідність нотаріально завіряти копії близько 50-ти документів, які використовуються в цивільному і господарському обороті.

Також обіцяють переглянути і порядок оплати. Буде встановлена чітка ціна, прив'язана до мінімальної заробітної плати. У приватних нотаріусів вона може бути збільшена не більше ніж на розмір нотаріального збору на зроблену послугу.

Проект нового закону припускає скорочення переліку документів, що підлягають нотаріальному посвідченню. За словами Михайла Бродського, передбачається внесення змін майже в 25 законів України і 4 кодекси.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини