Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст встановив вимоги до найменувань юридичних осіб

13 березня 2012, 11:45
4457
0
Реклама

Наказом від 05.03.2012 р. N 368/5 Мінюст ствердив Вимоги до написання найменування юридичної особи або його відособленого підрозділу.

Згідно з вимогами, найменування юридичної особи може викладатися не лише на державній мові, але і додатково англійською мовою.

Міністерство також вказало, що назва юридичної особи береться в лапки і вказується безпосередньо після організаційно-правової форми суб'єкта господарювання, але при цьому використання лапок в найменуванні юридичної особи не є ознакою для визначення тотожності найменувань.


Вимогами також визначені розділові знаки і символи, які можуть використовуватися в найменуванні : лапки (""), точка (.), кома (,), двокрапка (:), дужки / () /, апостроф ('), дефіс (-), тире (-), коса риска (/), знак (!) оклику, знак питання (?), номер (№), плюс (+), знак рівності (=), зірочка (*), ет комерційна (@).


Мінюст регламентував навіть цифри, які можна використовувати в найменуванні. Використання інших символів, розділові знаки в найменуванні юридичної особи не допускається.

Порівняно з діючими Вимогаминові можна назвати повнішими, оскільки вони консолідують вимоги до найменувань, передбачені іншими нормативно-правовими актами.

Наказ набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини