Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Експерт розповів, як боротися з негативною інформацією на телебаченні, прес-конференціях і страйках

13 лютого 2012, 12:03
289
0
Реклама

За словами експерта, з негативною інформацією в сюжеті ТБ-новин або радіо можна боротися юридичними методами. Так, ще до виходу новини треба розповсюдити серед журналістів і служб новин юридичну довідку по ситуації, приклавши до неї інформацію про те, які можуть бути наслідку для телеканалу і журналіста у разі, якщо він буде необ'єктивний.

Що стосується прес-конференцій, на яких поширюється негативна інформація, то в даному випадку, по словах Захара Чистякова, з негативною інформацією можна боротися на самому заході.

"Існує думка, що можливо запобігти проведенню прес-конференції визначенням суду, проте ми з таким не стикалися. Але цей варіант не слід виключати. Під час проведення прес-конференція можна запропонувати журналістам довідку про те, яку відповідальність вони можуть понести за поширення недостовірної інформації. Записи з прес-конференції раціонально використовувати як основу для подачі позовів про захист честі, гідності і ділової репутації, поширенню свідомо помилкової інформації і інше"- відмічає експерт.

У свою чергу він говорить, що зовнішня реклама останнім часом стала все частіше використовуватися в інформаційних війнах. Проте оцінити її ефективність складно, якщо вона не є елементом глобальної інформаційної атаки. По словах Захара Чистякова, боротися з поширенням негативної інформації таким шляхом можливо за допомогою подачі обгрунтованої претензії до власників носіїв у відділ міської адміністрації, що відповідає за зовнішню рекламу, з вимогою видалити негатив.

Повну версію Методологічних рекомендацій по боротьбі з негативом в інформаційному просторі (Частина 2) ви можете прочитати в персональному блозі Захара Чистякова на ЮРЛИГЕ.

Читайте також "Методичні рекомендації по боротьбі з негативом в інформаційному просторі"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини