Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР врахувала усі поправки Президента до Закону про страхування сільгосппродукції з держпідтримкою

9 лютого 2012, 18:07
677
0
Реклама

Парламент ухвалив з урахуванням усіх пропозицій Президента Закон "Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою" (на базі законопроекту № 5063).

Відповідно до ухваленого Закону право страхувати сільгосппродукцію мають сільгоспвиробники, що здійснюють свою діяльність на території України (окрім нерезидентів) і відповідають встановленим Кабміном критеріям.

Держпідтримка є наданням сільгоспвиробникові з держбюджету грошових коштів у вигляді субсидій для оплати частини страхового платежу (премії), нарахованого за договором страхування. Перелік сільськогосподарських страхових ризиків, об'єктів страхування, і частина страхових платежів, що субсидується з бюджету, встановлюються КМУ. Він же визначатиме порядок і умови надання держпідтримки.

Законом передбачена розробка типових договорів страхування для кожного страхового продукту і (чи) для кожної окремої культури.

Страховиками можуть бути юридичні особи, що отримали ліцензію і є членами Пулу - єдиного об'єднання страховиків, що можуть здійснювати страхування сільгосппродукції з держпідтримкою. Пул є юрособою, неприбутковою організацією, фінансується за рахунок внесків його членів. Щоб бути членом Пулу, необхідно відповідати вимогам, встановлюваним нацкомиссией по держрегулюванню у сфері ринків фінансових послуг. Ця ж комісія видає ліцензії і здійснює держрегулювання у сфері страхування сільгосппродукції з держпідтримкою.

Такі страховики повинні створити фонд покриття катастрофічних ризиків за рахунок відрахувань в нього не більше 5% страхових платежів (премій).

Вони також зобов'язані за законом звістки персоніфікований (індивідуальний) облік договорів страхування сільгосппродукції з державною підтримкою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини