Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обнародуваний проект закону про службу в органах місцевого самоврядування

6 січня 2012, 11:58
1559
0
Реклама

Міністерство юстиції оприлюднило на своєму офіційному веб-сайті проект Закону "Про службу в органах місцевого самоврядування", який регулюватиме стосунки, що виникають у зв'язку зі вступом на службу в органи місцевого самоврядування, її проходженням і припиненням, визначати правовий статус органів місцевого самоврядування, що служать, питання оплати їх праці і соціальні гарантії, а також дисциплінарну і майнову відповідальність. Їм передбачена система класифікації посад в органах місцевого самоврядування.

Відповідно до проекту, службовець органу місцевого самоврядування під час виконання своїх службових обов'язків не має права здійснювати дії, які демонструють його політичні погляди або свідчать про "особливому відношенні" до конкретних політичних партій.

У разі сумнівів службовця щодо законності отриманого від керівника завдання, він згідно з проектом має право вимагати письмового підтвердження цього доручення. Цікаво, що у разі отримання такого письмового підтвердження, службовець зобов'язаний його виконати, незважаючи на будь-які сумніви в законності. Якщо ж потім це доручення буде визнаний в установленому порядку незаконним, то службовець звільняється від відповідальності, за винятком випадків виконання явно злочинного доручення.

Законопроектом також передбачені дії у разі конфлікту інтересів під час виконання службових обов'язків. Про такий конфлікт службовець зобов'язаний проінформувати безпосереднього керівника, який повинен вжити заходи по усуненню конфлікту шляхом передачі відповідного службового завдання іншому службовцеві або іншим законним способом.

Окрема стаття законопроекту присвячена правилам обнародування інформації про вакансії і оголошень про проведення конкурсу на заміщення вакантних посад. У такому оголошенні повинні міститися відомості про посадові обов'язки, умови оплати праці, вичерпний перелік документів, необхідних для участі в конкурсі, і терміни їх представлення, а також ряд інших відомостей.

У проекті пропонується передбачити, що майнова і моральна шкода, нанесена фізичним або юридичним особам незаконними рішеннями, діями або бездіяльністю органу місцевого самоврядування, що служить, під час здійснення ним своїх службових обов'язків, відшкодовується за рахунок засобів місцевого бюджету. Проте орган місцевого самоврядування має право зворотної вимоги (регресу) до винного службовця в розмірах і порядку, визначеному законом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини