Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначена періодичність планових перевірок на предмет дотримання прав на сорти рослин

2 листопада 2011, 14:28
777
0
Реклама

Уряд визначило критерій, по якому оцінюється міра ризику від здійснення госпдіяльності, пов'язаної з використанням прав інтелектуальної власності на сорти рослин. Таким критерієм стало дотримання законодавства про охорону прав на сорти рослин. Залежно від цього визначається "ризикова" діяльності підприємців, що використовують сорти рослин, і періодичність їх планових перевірок з боку держслужби по охороні прав на сорти рослин.

До суб'єктів з високою мірою ризику віднесені суб'єкти, що використовують посадочний матеріал сорту, майнові права інтелектуальної власності на який засвідчені патентом і право на поширення якого засвідчене свідоцтвом про держреєстрацію.

До суб'єктів з середньою мірою ризику відносяться працедавці (власники майнових прав), що здійснюють виплату винагороди авторові (авторам) сортів рослин.

Низька міра ризику присвоєна іншим суб'єктам господарювання.

Відповідно, планові перевірки облич з високою мірою ризику проводитимуться не частіше за раз в рік. З середньою - не частіше за раз в два роки. З низькою - не частіше за раз в п'ять років. Раніше, міра ризику і періодичність планових перевірок визначалися постановою КМУ від 22.12.2010 № 1174що торкалося періодичності усіх планових перевірок у сфері інтелектуальної власності.

Постанова КМУ від 26.10.2011 р. № 1113 набуло чинності сьогодні, 2 листопада.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини