Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначений новий порядок реєстрації і ліцензування банків

1 листопада 2011, 17:47
1550
0
Реклама

НБУ постановою від 08.09.2011 № 306 затвердив Положення про порядок реєстрації і ліцензування банків, відкриття відособлених підрозділів.

Згідно з документом, НБУ погоджує статут перед проведенням державної реєстрації юридичної особи, яка має намір здійснювати банківську діяльність. У аспекті узгодження статуту документ також встановлює, які документи, окрім статуту, повинні подаватися в НБУ і як вони повинні оформлятися, висуває вимоги до формування і збільшення статутного капіталу, до найменування банку, визначає процедуру узгодження придбання істотної участі у банку, особливості створення державного банку. Також, постанова встановлює порядок узгодження призначення керівників банку, видачі банківської ліцензії, вимоги відносно початку нового виду діяльності або надання нового виду фінансових послуг, порядку відкриття відособлених підрозділів банку і дочірніх банків.

Необхідність змін продиктована набуттям чинності Закону "Про внесення змін до деяких законів України відносно регулювання діяльності банків"що змінив порядок і умови державної реєстрації банків, визначив підстави для відмови в узгодженні статуту банку, порядок і умови отримання банківської ліцензії. Зокрема, тепер НБУ не реєструє банки, а тільки погоджує їх статути перед їх подачею на держреєстрацію. Реєстрація банків, згідно із Законом, здійснюється в порядку, передбаченому для реєстрації юрособ з урахуванням особливостей, встановлених банківським законодавством.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини