Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС запускає нову систему, яка орієнтована на платника податків

31 жовтня 2011, 12:39
152
0
Реклама

Так, підсистема "Реєстрація платників" податків повинна спростити процедуру реєстрації платників податків на базі електронного обміну інформацією з іншими органами державної виконавчої влади. Ця підсистема дозволить уніфікувати дані як про суб'єктів оподаткування (платниках податків), так і об'єктах оподаткування.

Підсистема "Обробки податкової звітності і платежів" (при використанні технології сканування) повинна забезпечити оперативність і точність введення і обробки даних податкової звітності в режимі реального часу (он-лайн). Ця підсистема зробить неможливим допущення помилок платником податків. Крім того, платник зможе переглядати інформацію про стан його розрахунків з бюджетом і, власне, здійснювати сплати податків і зборів. Крім того, цей сервіс дозволить відправляти в органи ДПС скарги, листа, заяви (на реєстрацію платником окремих видів податків, на отримання довідок, оригіналів документів і тому подібне).

Відносно підсистеми обліку платежів, то податковою службою планується впровадження ефективної системи сплати податків - Єдиного рахунку. Так, усі свої грошові зобов'язання платники платитимуть на один рахунок. Ця система дозволить платникові податків одним платіжним дорученням сплатити грошові зобов'язання по усіх податках і зборах, які обов'язкові до сплати, і стовідсотково зроблять неможливою помилки при перерахуванні коштів.

Четверта підсистема "Податковий аудит" дозволить податківцям виявляти платників, які мінімізують свої податкові зобов'язання. Зокрема, для функціонування цієї підсистеми була розроблена рискоориентированная система адміністрування податків. Це припускає невтручання податкової служби в підприємницьку діяльність добросовісних платників податків. Вони будуть позбавлені виїзних перевірок.

"Впровадження системи" Податковий блок "планується вже в червні 2012 року. Ця система - черговий крок перетворення податкової служби з фіскального органу на сервісну службу, яка орієнтована на платника податків. Переконаний, що це нововведення стане для кожного підприємця ефективним інструментом введення власного, а головне, успішного бізнесу "- підсумував Віталій Захарченко.

За інформацією прес-служби ДПС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини