Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новини вихідних : пшениця і кукурудза без мит, "термінові" ліцензії на інші види діяльності, скорочення числа військовослужбовців у ВСУ, виведення військ з Кот-д'Ивуара

24 жовтня 2011, 14:00
1687
0
Реклама

На вихідних набули чинності декілька важливих документів.

По-перше,, підписаний днями Президентом Закон, що відміняє експортне мито на пшеницю і кукурудзу. Розмір мита на ячмінь залишився незмінним.

Проте, депутати-ініціатори ухвалення цього закону спочатку наполягали на іншому варіанті. Відповідно до первинного тексту проекту № 9239 ставки вивізного (експортною) мита на пшеницю, суміш пшениці і іржі (меслин), полбу, ячмінь і кукурудзу повинні були знизитися до 3% митної вартості товару, але не більше 2 євро за тонну. В той же час, законопроектом пропонувалося ввести експортне мито на деякі культури: соєві боби, свирепу або рапс, соняшникова олія - все ті ж 3% митної вартості товару, але не більше 2 євро за тонну.

По-друге, змінений перелік видів діяльності, термін дії ліцензії на здійснення яких обмежений. Відповідні зміни внесені постановою КМУ від 20.10.2011 р. № 1059 у постанова "Про термін дії ліцензії на здійснення певних видів господарської діяльності, розмірах і порядку зарахування плати за її видачу". На сьогодні не є безстроковими ліцензії на:

- виробництво вибухових матеріалів промислового призначень;

- виробництво особливо небезпечних химвеществ, операції по поводженню з небезпечними відходами, збір і заготівля окремих видів відходів як вторсировини;

- впровадження, ввезення і вивезення голографічних захисних елементів;

- виготовлення бланків цінних паперів, документів строгої звітності;

- транспортування нафти, нафтопродуктів магістральним трубопроводом, транспортування природного, нафтового газу і газу (метану) вугільних родовищ трубопроводами і їх розподіл;

- постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим і нерегульованим тарифом;

- зберігання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ в об'ємах, що перевищують встановлені ліцензійними умовами;

- центральне водопостачання і водовідведення;

- заготівлю, переробку, металургійну переробку металобрухту;

- виробництво теплової енергії, транспортування її магістральними і місцевими тепломережами і постачання теплоэнергии;

- випуск і проведення лотерей (по ліцензіях Мінфіну, виданих в процесі переоформлення реєстраційних свідчень, згідно Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою введення державного контролю за здійсненням лотерейної діяльності").

Термін дії вказаних ліцензій (окрім останнього пункту) складає 5 років. Термін дії останньої - 12 років.

По-третє, Законщо стверджує чисельність Збройних Сил України за станом на 31 грудня 2012 року : до 184 тис. осіб, у тому числі, 139 тис. військовослужбовців. До речі, в поточному році чисельність Збройних Сил складала до 192 тис. осіб, у тому числі 144 тис. військовослужбовців, тобто на 5 тис. військовослужбовців більше.

По-четверте, учора, 23 жовтня, набув чинності Указ Президентащо ухвалює уряду вивести з Кот-д'Ивуара до 30 вересня 2011 року миротворчий контингентщо брав участь в наданні підтримки Операції ООН. Крім того, згідно з Указом, МЗС і Міноборони повинні підготувати пропозицію про участь України в міжнародних миротворчих операціях в цій країні у разі ухвалення відповідного рішення Радою Безпеки ООН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини