Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госземагентство назвало документи, що встановлювали право, на землю для іпотекодержателя

4 жовтня 2011, 09:22
1707
0
Реклама

Госземагентство в листі від 03.08.2011 року № 11784/17/11-11 вказало, які документи слід вважати документами, що встановлюють право, на земельну ділянку іпотекодержателя.

Такими є ув'язнений і нотаріально засвідчений договір про задоволення вимог іпотекодержателяа також залучений до нього держакт на право власності на земельну ділянку іпотекодавця з відміткою нотаріуса, що засвідчив цей договір і відміткою територіального органу земельних ресурсів по місцю розташування земельної ділянки про перехід права власності на земельну ділянку.

На наявність договору про задоволення вимог іпотекодержателя вказує ст. 37 Закону "Про іпотеку"згідно якої правовою основою для реєстрації права власності іпотекодержателя на нерухоме майно, що є предметом іпотеки, являється договір про задоволення вимог іпотекодержателя. Держакт, згідно ст. 126 ЗК, додається до документу, на підставі якого відбувся перехід права власності на земельну ділянку, в кожному такому випадку відчуження земельної ділянки. На державному акті про право власності на земельну ділянку нотаріус, який засвідчує документ, і орган, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно і їх обмежень, роблять відмітку про перехід права власності на земельну ділянку з вказівкою документу, на підставі якої відбувся такий перехід. Згідно постанові КМУ від 09.09.2009 № 1021функції оформлення права власності на земельні ділянки покладені на територіальні органи земельних ресурсів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини