Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ роз'яснив, коли можна використовувати закордонний паспорт при банківських операціях

19 вересня 2011, 14:57
5354
2
Реклама

Нацбанк в листі від 04.08.2011 р. № 11-227/3469-9226 відповів на питання відносно використання паспорта для виїзду за кордон при здійсненні банківських операцій.

На думку НБУ, законодавство України не містить переліку документів, на підставі яких банк зобов'язаний проводити банківські операції і ідентифікацію клієнтів. Тому, банк має право самостійно вирішувати, яким бути переченю офіційних документів клієнтана підставі яких, на його думку, можливо достовірно встановити необхідні відомості, потрібні при заповненні касових документів.

Але при цьому саме паспорт громадянина України є основним документом, що містить необхідні для ідентифікації відомості про клієнта. Адже згідно постанові ВР "Про затвердження положень про паспорт громадянина України, про свідоцтво про народження і про паспорт громадянина України для виїзду за кордон" паспорт громадянина України є документом, що засвідчує особу власника і підтверджує громадянство України. Він дійсний для здійснення банківських операцій і укладення цивільно-правових угод. Інструкцією про ведення касових операцій банками в Україні визначена вказівка в грошових чеках, заявах на видачу готівки, на підставі якої видається клієнтам готівка, незалежно від суми, за винятком реалізації пам'ятних монет, даних паспорта особи-одержувача (чи документу, його замінюючого) : найменування документу, серії, номери і дати його видачі, найменування установи, що видала його.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини