Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст обгрунтував правомірність надання платних послуг відділами РАГС

29 серпня 2011, 12:20
941
0
Реклама

У роз'ясненні від 25.08.2011 Мінюст спробував довести правомірність і корисність надання відділами РАГС платних послуг.

Відносно законності надання таких послуг Мінюст послався на ст. 20 Законом "Про державну реєстрацію актів цивільного стану"що дозволяє відділам РАГС надавати платні послуги згідно з переліком, що стверджується постановою Кабміну (постанова від 22.12.2010 № 1168 (KP101168)) і в порядку, встановленому наказом Мінюсту (наказ від 27.12.2010 року № 3335/5).

Що ж до обгрунтованості надання платних послуг, то Мінюст відмітив, що ці послуги не пов'язані з виконанням основних завдань, покладених на відділи РАГС. Останні полягають в проведенні державної реєстрації актів цивільного стану, внесенні змін до актових записів цивільного стану, їх відновленні і анулюванні, видачі посвідчень про державну реєстрацію актів цивільного стану. Ці функції відділи РАГС здійснюють безкоштовно, за винятком сплати державного мита. Платні послуги виявляються за бажанням заявника і по тих, що відповідають письмовим заявам. Працівники відділу РАГС зобов'язані попередити фізичну особу про вартість послуги. Відмова фізичної особи від отримання платних послуг не впливає на реалізацію його прав і інтересів.

Надання платних послуг, на думку Міністерства, спрямоване на поліпшення обслуговування громадян при їх зверненні у відділи РАГС з питань, пов'язаних з державною реєстрацією актів цивільного стану, і сприяє належній реалізації їх інтересів.

Нагадаємо, що зовсім нещодавно Мінюст встановив нові тарифи на послуги Лівобережного РАГСа м. Києваякі у результаті подорожчали в півтора-два рази. Окрім підвищення вартості послуг, розширився і список послуг, що є платними.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини