Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ уточнив порядок проведення деяких операцій і арешту засобів в інвалюті і банківських металах

9 серпня 2011, 18:00
1532
0
Реклама

Правління НБУ постановою № 154 від 18.05.2011 року затвердило зміни до Положенню про порядок виконання банками документів на переклад, примусове списання і арешт засобів в іноземних валютах і банківських металів.

Зокрема, змінено поняття документу про арешт. У новій редакції визначення немає згадки про те, що це обов'язково складене на підставі рішення суду постанова державного виконавця про арешт засобів або банківських металів.

Також уточнені підстави для відмови банку у виконанні платіжного доручення платника в іноземній валюті або банківських металах. Банк має таке право в 3 випадках. По-перше, якщо операція, що проводиться платником, не відповідає вимогам валютного законодавства.

По-друге, це можливо у разі ненадання платником документів і відомостей, необхідних для з'ясування суті діяльності, фінансового стану, а також якщо він умисне надав неправдиві відомості про себе. І по-третє, це можливо, якщо операція, що проводиться платником, підлягає фінансовому моніторингу.

Також відповідно до змін, уповноважений банк зобов'язаний виконати платіжне доручення в іноземній валюті в межах терміну, необхідного для виконання вимог ст. 6 Закону "Про платіжні системи і переказ коштів в Україні"що визначає порядок відкриття банками рахунків своїм клієнтам.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини