Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЕ: як здійснюється відключення електроенергії при недопуску до електроустановок?

18 липня 2011, 09:00
4395
2
Реклама

НКРЕ в листі від 17.06.2011 № 4198/11/17-11 розповіла про те, як повинні діяти постачальники електроенергії і електропередавальні організації у разі незабезпечення споживачем безперешкодного доступу (по службових посвідченнях) їх відповідальних представників до їх власних електроустановок для проведення технічної перевірки засобів обліку, контролю за рівнем споживання електроенергії і заміни засобів обліку споживача.

У цих випадках повноважним представником постачальника електричної енергії (організації, що енергозабезпечує) має бути складений акт про порушення Правил користування електричною енергією. А саме, акт про недопуску відповідальних представників постачальника електричної енергії і організації, що енергозабезпечує, до електроустановок споживача. Один екземпляр цього акту має бути вручений під розпис представникові споживача або відправлений поштою на вказаний в договорі про постачання електричної енергії юридична адреса споживача. За відсутності своєчасного (до дня відключення) оформленого належним чином підтвердження від споживача про усунення порушень Правил, постачальник електричної енергії (електропередавальна організація) зобов'язаний (зобов'язана) припинити повністю або частково постачання споживача електроенергією.

Згідно п. 7.5 Правил користування електричною енергієюприпинення постачань електроенергії здійснюється за умови попередження споживача не пізніше чим за три робітників дня до цього. На думку НКРЕ, таке повідомлення споживача про припинення електропостачання може бути здійснено будь-яким способом, який може бути передбачений в договорі про постачання електричної енергії, оскільки вказаний пункт Правил не вимагають здійснювати "вручення" представникові споживача повідомлення про припинення електропостачання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини