Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент погодився з удосконаленням норм про передачу держвласності в спільну діяльність

10 червня 2011, 14:01
911
0
Реклама

9 червня 2011 року Президент підписав Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно спільної діяльності. Він набуде чинності наступного дня після офіційної публікації.

Господарський кодекс доповнений положенням про те, що майно об'єктів держвласності, що не підлягають приватизації, не може бути внеском у спільну діяльність. При цьому встановлено, що у разі внесення держпідприємствами, установами і організаціями майна в спільну діяльність, право держвласності на це майно не припиняється, а право загальної власності не виникає.

Крім того, в Закон "Про управління об'єктами державної власності" внесені норми про те, що Кабмін наділений повноваженнями затверджувати типовий договір про спільну діяльність, стороною якого виступає держпідприємство, установа або організація, а також хозобщество, в статутному фонді яких 50 і більше відсотків належать державі.

Крім того, Кабмін наділений правом визначати порядок укладення такими підприємствами, установами і організаціями договорів про спільну діяльність, договорів комісії, доручення і управління майном, а також порядку проведення аукціонів із залученням інвесторів держпідприємствами, установами і організаціями.

Зміни торкнулися і деяких норм відносно компетенції органів, уповноважених на управління майном.

Крім того, встановлено, що вартість майна, що вноситься в спільну діяльність вказаними суб'єктами, визначається на основі незалежної оцінки із застосуванням бази оцінки, відповідної ринкової вартості.

При укладенні договорів про спільну діяльність розмір долі вказаних суб'єктів повинен складати не менше 50 % загального майна учасників спільної діяльності.

Таким чином, цей Закон спрямований на захист державної власності і недопущення необгрунтованого використання об'єктів державної власності на шкоду інтересам держави.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини