Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ: імпортери теж несуть відповідальність за недостачу акцизних марок

5 травня 2011, 11:44
742
0
Реклама

На думку ДПАУ, викладеному в листі від 02.03.2011 № 4284/6/32-0715положення п. 228.8 Податкового кодексу що встановлює повну майнову відповідальність у розмірі розрахункової суми акцизного податку при виявленні недостачі акцизних марок, застосовуються як до виробників, так і до імпортерів алкогольної продукції і тютюнових виробів.

Така думка ДПАУ обгрунтовує тим, що згідно п. 226.3 НК виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку і маркіровки алкогольних напоїв і тютюнових виробів здійснюється відповідно до положення, затвердженим КМУ. А згідно з таким Положенню про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку і маркіровки алкогольних напоїв і тютюнових виробівпокупцями акцизних марок визначені підприємства - виробники і імпортери алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Таким чином, ДПАУ спробувала розширити тлумачення п. 228.8 НКзгідно з яким при виявленні недостачі марок акцизного податку у покупця (у зв'язку з розкраданням, знищенням, маркіровкою алкогольних напоїв і тютюнових виробів, призначених для продажу на експорт, інше), виробники такої продукції несуть повну майнову відповідальність у розмірі розрахункової суми податку. Хоча як видно зі змісту самої норми, всупереч бажанню ДПАУ, ні про яких імпортерів тут мови не йде.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини