Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст "дав добро" на проведення нотаріальних перевірок одночасно з финмониторинговыми

29 квітня 2011, 09:44
802
0
Реклама

Мінюст в листі від 17.02.2011 № 31-32/84 погодився з можливістю проведення перевірок організації нотаріальної діяльності нотаріусів, виконання ними правил нотаріального діловодства за певний період одночасно з плановими перевірками нотаріусів як суб'єктів первинного фінансового моніторингу. Правда, при умові видання окремих наказів обласними управліннями юстиції відносно їх проведення і при дотриманні порядку проведення кожної з перевірок, визначених наказами Мінюсту.

Необхідність такого поєднання викликана тим, що згідно ст. 33 Закони "Про нотаріат" Мінюст і його обласні управління здійснюють перевірку організації нотаріальної діяльності нотаріуса і виконання ним правил нотаріального діловодства за певний період. Порядок проведення такої перевірки визначений наказом Мінюсту від 24.12.2008 № 2260/5. При цьому новою редакцією Закону "Про попередження і протидію легалізації (відмиванню) прибутків, отриманих злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму" передбачається, що нагляд у сфері финмониторинга за діяльністю нотаріусів, адвокатів і інших осіб, що надають юридичні послуги, здійснюється Міністерством юстиції, зокрема, шляхом проведення планових перевірок, у тому числі виїзних. Порядок проведення таких перевірок регламентований наказом Мінюсту від 29.09.2010 №2338/5.

Таким чином, питання поєднання двох видів перевірки в одну віддане на розсуд обласних управлінь юстиції. При цьому об'єднання цих двох видів перевірки не може привести до зменшення їх об'єму, а тому оформлятися вони будуть як дві назависимые перевірки, що проводяться в одно і теж час, в одному і тому ж місці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини