Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент ухвалив Закон, спрямований на зниження цін на ГСМ і відмінив щомісячну декларацію по НДФЛ

7 квітня 2011, 18:13
1633
4
Реклама

Парламент ухвалив Закон про зміну положень Податкового кодексу (законопроект № 8355-д) про зменшення акцизних ставок на моторне паливо і про відміну щомісячної декларації по НДФЛ.

Змінами до підпункту 215.3.4 Податкового кодексу понижені ставки на легкі дистиляти (спеціальні і інші бензини, інші легкі дистиляти) з 182 до 132 євро за тонну, а також на важкі дистиляти (газойли) зі змістом сірки.

Залежно від змісту "мас.%" ставки на легкі дистиляти зменшаться відповідно з 90, 69, 62, 42 євро за тонну до 60, 39, 32, 22 євро за тонну.

Таким чином, можна сподіватися, що ріст цін на ГСМ на внутрішньому ринку України сповільниться.

Крім того, Законом виключено положення НК про обов'язок податкових агентів щомісячно подавати в ДПС декларацію про НДФЛ про загальні суми прибутків, нарахованих (виплачених, наданих) на користь платника податків, і загальні суми податку на прибутки фізосіб, утримані з цих прибутків, а також про суми перерахованого до бюджету податку.

Відмітимо, що керівництво ДПС нещодавно заявляло про необхідність відміни цього пункту НК, оскільки результати березневого декларування показали, що більшість декларацій, які подали податкові агенти, прийнята з нульовими показниками. Детальніше див. матеріал ЛІГА :ЗАКОН Податкова хоче відмінити декларації по НДФЛ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини