Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Європа переходить на скандинавський стиль водіння

7 лютого 2011, 16:15
1830
0
Реклама

З сьогоднішнього дня у Бельгії заборонено продавати нові автомобілі ближнім світлом, що вимикається. Таким чином, поступово уся Європа переходить на скандинавський стиль водіннятобто - їзда з ближнім світлом фар у будь-який час доби, при будь-якій освітленості. Це правило діє в Скандинавії вже більше 20 років. Як показує статистика, використання днем ближнього світла знижує ризик дорожньо-транспортних подій від 8 до 17 %.

Вивчивши скандинавський досвід, Єврокомісія випустила директиву про використанні ближнього світла фар у світлий час доби на дорогах Євросоюзу. Проте далеко не усі водії сприйняли з ентузіазмом нову ініціативу. У тій же Бельгії на даний момент з включеним ближнім світлом їздять тільки 5 % автомобілістів. На питання, чому водії не дотримуються нового дорожнього правила, багато хто з них відповідає, що просто не виробили звичку залишати включеними фари у світлий час доби.

Спочатку бельгійська влада планувала ввести штраф за це порушення. Потім від цієї ідеї відмовилися, вирішивши, що буде куди практичний взагалі заборонити продаж автомобілів з ближнім світлом фар, що вимикається. Ця заборона якраз і набуває чинності з 7 лютого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини