Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ опублікував Порядок, що регламентує продаж несільскогосподарських земельних ділянок

6 вересня 2010, 15:44
2216
1
Реклама

КМУ постановою від 2 вересня 2010 року № 805 затвердив Порядок продажу в 2010 році земельних ділянок несільскогосподарського призначення на земельних торгах. Порядок передбачає процедуру проведення аукціону для продажу вільних від забудови земельних ділянок державною і комунальною власності.

Документ обнародуваний на офіційному сайті уряди.

Порядок не торкається продажу державної і комунальної землі і прав на неї у випадках, встановлених ЗК. Він не торкається ділянок, на яких розташовані ті, що підлягають приватизації об'єкти, а також державні і казенні підприємства і хозобщества, в статутному капіталі яких частина належить державі.

Предметом торгів, регульованих Порядком, може бути і право оренди або право користування чужою земельною ділянкою. Аукціон проводитися виконавцем на підставі договору, ув'язненого ним з організатором (органом виконавчої влади або місцевого самоврядування). Оголошення про продаж земельних ділянок публікується в офіційних друкарських засобах масової інформації.

Для участі в аукціоні необхідно подати заяву (форма затверджується Держкомземом), копії засновницьких документів і сплатити реєстраційний (визначається виконавцем аукціону і не може перевищувати половини мінімальної зарплати) і гарантійний (визначається організатором і не може перевищувати 10% стартової ціни) внески. Останній не повертається тим учасникам аукціону, які не погодилися придбати ділянку за його стартовою ціною. У разі участі в аукціоні через представника, останній подає також документи, повноваження, що засвідчують його.

Торги здійснюються за наявності не менше 2 учасників. При одному учаснику земельна ділянка або право на нього можуть виставлятися на повторний аукціон. Якщо і на нього зареєструється тільки один учасник - те він може придбати земельна ділянка за ціною, збільшеною на один крок від стартової.

Відмова переможця від сплати суми за придбану ділянку спричиняє за собою визнання аукціону що не відбувся, відмова від підписання протоколу аукціону або договору купівлі-продажу ділянки спричиняє за собою анулювання результатів аукціону.

Земельні ділянки можуть отримуватися як за власні, так і за придбані засоби, але не за бюджетні кошти і не за засоби держпідприємств.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини