Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про судоустрій: судове рішення в адміністративному процесі

20 серпня 2010, 12:05
1744
2
Реклама

Законом "Про судоустрій і статус суддів" змінені положення КАС відносно судових рішень у админпроцессе.

Зокрема, внесено вимогу про віддзеркалення в резолютивній частині судового рішення встановленого судом терміну для подачі суб'єктом владних повноважень звіту про виконання постанови. Течія цього терміну починається з дня набуття чинності постанови або після отримання його копії, якщо постанова виконується негайно.

Повністю змінена редакція ст. 167 КАС "Оголошення судового рішення, видача або напрям рішення особам, що беруть участь в справі, і особам, які не брали участь в справі, якщо суд вирішив питання про їх права, свободи, інтереси і обов'язки".

Внесено положення про те, що суд зобов'язаний видати копію судового рішення (чи тільки вступній і резолютивній його частині) особам, що беруть участь в справі, і особам, відносно прав, свобод і інтересів яких винесена ухвала, на їх вимогу в день оголошення рішення. Якщо оголошувалася тільки вступна або резолютивна частина, суд також зобов'язаний повідомити час отримання копії повного рішення.

Учасникам, що не були присутніми в засіданні, копія рішення відсилається впродовж трьох днів (раніше - не пізніше наступного дня) чи, у разі їх звернення, вручається безпосередньо в суді.

Судове рішення вважається врученимнавіть якщо поштове відправлення не було вручене з незалежних від суду причин.

Суб'єктові владних повноважень, що не був присутнім в залі засідань, судове рішення не висилається, а вирушає повідомлення про можливість отримання копії рішення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини