Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламентарі підготували природосберегающий закон про органічне виробництво

20 липня 2010, 14:24
572
0
Реклама

Проект Закону про органічному виробництві (№ 7003) внесли на розгляд Верховної Ради депутати Юрій Литвин (фракція Блоку Литвина) і Микола Томенко (фракція Блоку Юлії Тимошенко).

Під органічним виробництвом в проекті розуміється виробництво, що дозволяє виготовляти натуральні продукти з оздоровчими властивостямине руйнуючи (а зберігаючи і відновлюючи) природні ресурси. При такому виробництві застосовуються щадні технології вирощування сільгоспкультур і зменшується антропогенне навантаження на природу.

Зараз близько 100 сільгосппідприємств працюють по таких принципах і сертифіковані відповідно до діючих міжнародних стандартів.

Органічне виробництво має на увазі, приміром, заборону на використання хімічно-синтезованих речовин, обмеження застосування вхідних ресурсів; збереження родючості грунтів; зведення до мінімуму використання невідновних ресурсів; зміст сільгосптварин в умовах, що враховують аспекти їх природної поведінки і так далі

Проект передбачає можливість реалізації в Україні продукції у якості органічною тільки за наявності того, що відповідає сертифікату (сертифікація - на платній основі). Також заплановано ведення реєстру операторів (сільгоспвиробників) органічного виробництва і публікацію офіційних відомостей про них.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини