Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Військовослужбовці, які не мають вищої освіти, можуть отримати молодше офіцерське звання

Реклама

20 березня Рада прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення зміни до статті 20 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо комплектування Збройних Сил України посадовими особами офіцерського складу на особливий період (реєстр. №8339). Про це повідомила прес-служба Апарату ВР.

Закон спрямовано на забезпечення комплектування Збройних Сил України посадовими особами офіцерського складу на особливий період.

Для досягнення вказаної мети передбачено норму щодо прийняття на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу з одночасним присвоєнням первинного військового звання офіцерського складу осіб сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом або військову службу за призовом під час мобілізації, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, мають бойовий досвід та проходили військову службу в районах ведення воєнних (бойових) дій не менше шести місяців.

«В нас зараз у війську не вистачає офіцерського складу, але є сержанти. Ми ще раніше дозволили сержантам займати офіцерські посади, але при цьому вони не отримували військові звання. Бо відповідно до українського законодавства, офіцер має мати вищу освіту. І зараз, відповідно до нового закону, якщо людина має досвід бойових дій, якщо вона три місяці на посаді і безпосередньо керує бійцями, то в командира є право без вищої освіти присвоїти такій людині первинне офіцерське звання, наприклад, молодший лейтенант», - пояснив секретар комітету ВР із питань нацбезпеки, оборони та розвідки, Роман Костенко.

За його словами, йдеться поки про молодші офіцерські звання. Отримання вищих - вже після здобуття освіти.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Читайте також: Депутати підтримали зміни до законів щодо умов прийняття до громадянства України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини