Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відшкодування витрат на правову допомогу: 8 рішень Верховного Суду

Реклама

1. Велика Палата ВС висловилася щодо змісту детального опису наданих послуг, виконаних адвокатом

Щодо змісту детального опису робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, Велика Палата ВС у постанові від 16 листопада 2022 року у справі № 922/1964/21 (провадження № 12-14гс22) виснувала, що подання детального опису робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, та здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги, не є самоціллю, а є необхідним для визначення розміру витрат на професійну правничу допомогу з метою розподілу судових витрат.

Детальніше

2. Верховний Суд задовольнив позов щодо стягнення "гонорару успіху" адвоката

Верховний Суд у постанові у справі № 903/781/21 від 28 липня 2022 року скасував рішення судів попередніх інстанцій та задовольнив позовні вимоги адвокатського об'єднання.

Детальніше

3. Що враховується при визначенні розміру витрат на правничу допомогу: рішення Великої Палати ВС

Розмір гонорару визначається лише за погодженням адвоката з клієнтом, а суд не вправі втручатися в ці правовідносини. Разом з тим чинне процесуальне законодавство визначило критерії, які слід застосовувати при визначенні розміру витрат на правничу допомогу.

Детальніше

4. Стягнення витрат на правничу допомогу: при розрахунку гонорару потрібно вказати на конкретний судовий спір

Колегія суддів Господарського суду ВС погодилась з висновками судів попередніх інстанцій про залишення без розгляду заяви позивача.

Детальніше

Чому варто замовити LIGA360:Адвокат НААУ саме зараз? Оплативши рішення LIGA360 - ви оплачуєте внесок на адвокатське самоврядування, зможете отримувати бали для підвищення кваліфікації. А ще вам відкриється доступ до 100 млн рішень українських судів. Замовте LIGA360, щоб завжди бути впевненими у своїй перемозі. 

5. ВС висловився стосовно визнання недійсними окремих положень договору про правову допомогу

Недопустимо встановлювати неустойку (штраф чи пеню) за односторонню відмову від договору (про надання правової допомоги)

Детальніше

6. Рішення Великої Палати ВС стосовно гонорару успіху адвоката

12 травня 2020 року Велика Палата Верховного Суду ухвалила рішення у справі щодо можливості віднесення до судових витрат бонусів, передбачених договором про надання правничої допомоги, залежно від результатів розгляду справи, тобто так званого гонорару успіху

Детальніше

7. Відшкодування витрат на правову допомогу: ВС вказав на критерії співмірності

Відповідну постанову у справі № 915/1654/19 ВС прийняв 21.07.2020.

Детальніше

8. Витрати на правову допомогу не можуть бути стягнуті за позовною вимогою в іншому провадженні: ВС

Відповідну постанову у справі № 910/12945/19 ВС прийняв 01.06.2020

Детальніше

Читайте також: Верховний Суд поставив крапку у справі адвоката-викривача: ВКДКА

Хочеш отримати додаткові можливості просування юридичного бізнесу? Придбай рішення LIGA360 для своєї компанії - сворюй профіль з послугами та розміщуй матеріали на ресурсах LIGA ZAKON. Більше новорічних пропозицій за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини