Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опубліковано Закон, яким військовослужбовцям під час війни дозволили йти у відпустку без пояснення причин

Реклама

22 грудня в газеті "Голос України" опубліковано Закон № 2822-IX "Про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану"(законопроєкт № 8081). Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

В особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися частина щорічної основної відпустки, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення.

Кожна із зазначених відпусток може бути надана тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Частина щорічної основної відпустки може бути надана один раз протягом календарного року за умови одночасної відсутності не більше 30 відсотків загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

Відкрийте можливості LIGA360 для юридичного бізнесу. Придбайте рішення для 5 юристів - отримуйте рішення для бухгалтера та піарника у подарунок. Тільки до 31 грудня забезпечте більше співробітників інформацією за тією ж ціною. 

Читайте також: Виїзд чоловіка, який самостійно виховує одну або більше дітей: роз'яснення Держприкордонслужби

Чоловікам хочуть дозволити виїзд за кордон на умовах фінансової підтримки ЗСУ: в Раді зареєстровано законопроєкт

Кабмін дозволив виїзд деяким групам моряків за кордон у період воєнного стану: документ

На час воєнного стану оновлено військову процедуру посвідчення заповітів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини