Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набрали чинності чергові зміни до Правил дорожнього руху

Реклама

14 грудня набрала чинності урядова постанова від 9 грудня 2022 року № 1376 «Про внесення змін до Правил дорожнього руху».

Заступник Міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий роз'яснив, що передбачає прийнятий документ.

Зокрема, підзаконний акт регламентує виключення необхідності отримання дозволу на встановлення та використання проблискових маячків оранжевого кольору водіями транспортних засобів спеціального призначення, дорожньо-експлуатаційних служб, на автомобілях з розпізнавальним знаком «Діти», а також транспортних засобах реагування суб'єктів охоронної діяльності.

Раніше дозвіл на світловий сигнальний пристрій оранжевого кольору видавали сервісні центри МВС.

«Станом на сьогодні (14 грудня - прим. ЮРЛІГИ) за відсутність дозволу на встановлення спеціальних проблискових маячків оранжевого кольору передбачена відповідальність ст. 122-2 КУпАП - така протиправна дія тягне за собою штраф у розмірі п'ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (8500 грн) з конфіскацією спеціальних сигналів», зазначив Богдан Драп'ятий.

Прийнята постанова передбачає приведення українського законодавства у відповідність до Конвенції про дорожні знаки та сигнали - зображення розпізнавального знака «Водій з інвалідністю».

Богдан Драп'ятий поінформував, що МВС виступило ініціатором і розробником відповідного підзаконного акта з метою системної дерегуляції суспільних питань, які не потребують втручання державних органів, а також приведення вітчизняних нормативно-правових актів у відповідність до міжнародних конвенцій за напрямом.

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

-30% на корпоративне рішення LIGA360 - тільки до 31 грудня. Надайте повноту інформації та інструментів для керівників, юристів, бухгалтерів, HR, PR фахівців. А ще отримуйте бонус для всієї компанії: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. Замовляйте LIGA360 за новорічними цінами за посиланням.

Читайте також:

З 14 грудня реєстрація транспортних засобів буде за новим алгоритмом

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини