Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд дозволив позапланові перевірки за наявності окремого рішення профільного відомства

Реклама

Кабінет Міністрів дозволив здійснювати позапланові перевірки на підставі окремих рішень центральних органів виконавчої влади.

Відповідна урядова постанова від 6 грудня 2022 року № 1363 набрала чинності 10 грудня.

Згідно зі змінами за наявності загрози, що має негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров'я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави, а також для виконання міжнародних зобов'язань України протягом періоду воєнного стану Уряд дозволив здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) на підставі рішень центральних органів виконавчої влади, що забезпечують формування державної політики у відповідних сферах.

Європейська бізнес асоціація висловила свою позицію щодо цього рішення: «сподіваємось, це рішення не використовуватиметься контролюючими органами як інструмент тиску на прозорий бізнес, натомість дозволить виявляти зловживання чи порушення серед недобросовісних суб'єктів».

Бізнес потерпає від застарілих методів управління? Спробуйте рішення LIGA360. Працюйте в єдиному інформаційному середовищі для вирішення ключових завдань - legal research, контроль ризиків в умовах війни, аудит та комплаєнс, онбординг та перевірка контрагентів. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Ухилення від сплати податків: добірка судової практики 2022

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини