Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет ВР підтримав законопроєкт щодо заборони діяльності рпц та її структур на території України

Реклама

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики на засіданні 9 грудня 2022 року розглянув та рекомендував Верховній Раді ухвалити за основу законопроєкт №8221 "Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій", який має на меті повністю заборонити діяльність рпц та її структур на території України. Про це повідомила прес-служба Апарату ВР.

Перший автор проєкту, голова підкомітету з питань культурної політики Микола Княжицький, вказав, що законопроєктом пропонується:

  • встановити заборону діяльності на території України російської православної церкви та її підрозділів;

  • передбачити, що всі правочини, пов'язані з використанням майна (оренда, лізинг тощо), припиняються достроково;

  • встановити особливості найменування релігійних організацій. Зокрема, згідно з проєктом, використовувати у своїй назві слова «православний» або «православна» має право лише організація, підлегла Православній Церкві України.

«Законопроєкт передбачає, що релігійні організації можуть співпрацювати з державними органами в межах державного і канонічного законодавства. Тобто йдеться про те, що релігійна організація зобов'язана діяти відповідно до законодавства України. Питання канонічного законодавства державою не регулюються, але якщо певні відносини врегульовані саме ним, держава не повинна перешкоджати його реалізації, якщо це не суперечить законам України.  Відповідно, законопроєкт не містить ніякого втручання у релігійні справи та не порушує принцип відокремлення держави від церкви», - зазначив Микола Княжицький.

А ви впевнені у зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Читайте також: Ухилення від сплати податків у розмірі 23 млн грн: БЕБ повідомило про підозру громадянці України

Суд наклав арешт на майно забудовника, який підозрюється в ухиленні від сплати податків на 140 млн грн

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини