Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Подачу заявок на отримання державної допомоги с/г виробникам поновлено: рішення Уряду

Реклама

З 23 листопада аграрії можуть зареєструвати заяви у Державному аграрному реєстрі на отримання державної допомоги - бюджетних субсидій на 1 га сільгоспугідь та спеціальної бюджетної дотації за утримання корів.

Відповідно до змін, внесених постановою Кабміну від 18 листопада 2022 року № 1294, подачу заявок продовжено до 30 листопада поточного року.

Учасниками програми можуть бути лише ті виробники сільськогосподарської продукції, котрі зареєстровані у Державному аграрному реєстрі та відповідають її критеріям. Адже розподіл підтримки відбуватиметься лише онлайн через ДАР.

За умовами програми, безповоротну допомогу можуть отримати аграрії, які мають від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або утримують від 3 до 100 корів. Перші можуть отримати - 3100 грн на один гектар оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення, але не більше 372 тис. гривень. Другі - 5300 грн на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, але не більше 530 тис. гривень.

Мінагрополітики звертає увагу, що дія програми поширюється на всі регіони України, окрім територій, які включені до переліку громад, що розташовані в районі проведення бойових дій або які перебувають в тимчасовій окупації чи оточенні, затвердженого Мінреінтеграції.

Зауважимо, що постанова № 1294 набрала чинності 22 листопада.

Корпоративне рішення LIGA360 - надійний помічник для аграрного бізнесу. Законодавство та аналітика про земельні відносини під час війни, перевірка партнерів та клієнтів в Україні та Великобританії, моніторинг статусу земельної ділянки. Детальніше за посиланням.

Ще не встигли замовити рішення LIGA360 для команд? Поспішайте, адже пропозицію "3 рішення LIGA360 за 3000 грн/міс. або 5 - за 5000 грн/міс." продовжено до 25 листопада. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Закон щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок с/г призначення офіційно опубліковано

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини