Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чоловіка засуджено до двох років позбавлення волі за систематичне знущання над матір’ю

22 листопада 2022, 15:10
181
0
Реклама

До двох років позбавлення волі засуджено мешканця Чернівецької області за систематичне знущання над матір'ю.

Про це повідомила прес-служба Чернівецького апеляційного суду.

"47-річний мешканець Дністровського району, проживаючи в одному помешканні з потерпілою, нецензурно висловлювався на її адресу, погрожував фізичною розправою та принижував. Навіть попри те, що відносно нього працівники поліції застосовували заходи термінового забороненого припису, які передбачали заборону контактувати з матір'ю, а суд накладав адміністративні стягнення у вигляді штрафу та арешту, чоловік продовжував вчиняти психологічне насильство та ображав літню жінку", - йдеться в повідомленні.

Сокирянський районний суд Чернівецької області ухвалив вирок, згідно з яким визнав його винуватим у вчиненні кримінального правопорушення за ст.126-1 Кримінального кодексу України («Домашнє насильство»).

Суд, з урахуванням невідбутої частини покарання за іншим вироком, ухваленим за вчинення аналогічного правопорушення, призначив остаточне покарання у вигляді 2 років позбавлення волі. Чоловіка взяли під варту у залі суду.

Засуджений подав апеляційну скаргу, у якій просив замінити реальне покарання на 240 годин громадських робіт або арешт до 6 міс.

Чернівецький апеляційний суд залишив апеляційну скаргу без задоволення, а вирок суду І інстанції - без змін, з огляду на те, що чоловік:

  • зловживав алкоголем та перебував на обліку у нарколога;

  • був неодноразово судимий за вчинення аналогічних злочинів;

  • систематично вчиняв сварки, чим завдавав потерпілій психологічних страждань,

Суд погодився з висновком органу пробації, що в даному випадку тільки ізоляція засудженого від потерпілої зможе убезпечити її від протиправних дій сина.

Швидко потрібна правова позиція чи перелік подібних судових рішень? Спробуй LIGA360 для юриста та адвоката. Готуйся до судового засідання в один клік.

Читайте також: КАС ВС висловив позицію щодо поважності причин пропуску строку звернення до суду

Працюйте на перемогу всією командою! Придбайте 3 рішення LIGA360 за 3000 грн/міс., або 5 - за 5000 грн/міс. На вибір доступні тарифи для керівників, юристів, бухгалтерів чи HR. Встигніть до 23 листопада. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини