Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон, що передбачає добровільну відмову бізнесу від спрощеної системи оподаткування

22 листопада 2022, 13:05
7159
0
Реклама

21 листопада Президент Володимир Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо приватизації державного і комунального майна, яке перебуває у податковій заставі, та забезпечення адміністрування погашення податкового боргу» № 2719-IX від 03.11.2022 (законопроєкт № 8045).

"Президент підписав наш законопроєкт №8045, який, зокрема, передбачає добровільну відмову бізнесу від спрощеної системи оподаткування зі сплатою податку в 2% від обороту", - повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Він зазначив, що закон особливо актуальний для аграрного бізнесу.

Платник податку має право самостійно (шляхом подання заяви) відмовитися від використання особливостей оподаткування, передбачених пунктом 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПК, з першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому прийнято таке рішення. У такому разі платник податків вважається таким, що застосовує систему оподаткування, на якій він перебував до обрання особливостей оподаткування, передбачених цим пунктом, крім випадку, якщо у заяві про відмову від використання особливостей оподаткування, передбачених цим пунктом, платник податку зазначив про перехід на сплату інших податків і зборів.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Працюйте на перемогу всією командою! Придбайте 3 рішення LIGA360 за 3000 грн/міс., або 5 - за 5000 грн/міс. На вибір доступні тарифи для керівників, юристів, бухгалтерів чи HR. Встигніть до 23 листопада. 

Читайте також:

Рада ухвалила Держбюджет на 2023 рік

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини