Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд у Гаазі оголосив вирок у справі MH17

18 листопада 2022, 11:25
827
0
Реклама

17 листопада суд у Гаазі засудив до довічного ув'язнення підозрюваних Харченка, Дубінського та Гіркіна у кримінальній справі MH17 за спричинення катастрофи рейсу MH17 і вбивство 298 пасажирів. Підозрюваного Пулатова - виправдали. Про це йдеться на сайті суду.

17 липня 2014 року в Україні був збитий літак рейсу MH17. В результаті загинули 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Суд вважає доведеним, що рейс MH17 був уражений ракетою "Бук", випущеною з сільськогосподарського поля поблизу Первомайського в Україні. Це було на території, контрольованій сепаратистами.

Докази

Суд не сумнівається, що MH17 був уражений ракетою «Бук», випущеною із зазначеного сільськогосподарського поля. Про це свідчать фотографії димового сліду в небі, заяви захищеного свідка, супутникові знімки, дані прослуховування телефонних розмов і веж стільникового зв'язку, фотографії та відео завезення та вивезення установки «Бук», а також дослідження осколків в тілі члена екіпажу та в каркасі літака. Розслідування в країні та за кордоном не виявили доказів маніпуляції доказами. Альтернативні сценарії, як-от те, що ракета «Бук» була випущена з іншої території, виключаються доказами.

Збройний конфлікт

Суд встановив, що з квітня 2014 року між українською армією та сепаратистськими угрупованнями тривав збройний конфлікт. Одне з цих угруповань воювало під назвою «Донецька народна республіка» (ДНР).

"З великої кількості свідчень випливає, що з середини травня 2014 року ДНР фактично контролювалася з рф. В результаті російська федерація настільки втягнулася в конфлікт з Україною, що він став міжнародним. У міжнародному конфлікті за певних обставин може бути дозволено застосування зброї. Тоді солдати цих країн можуть посилатися на імунітет (імунітет учасників бойових дій) і не піддаватися кримінальному переслідуванню. Але оскільки російська федерація та підозрювані досі заперечують будь-яку причетність росії, бойовики ДНР не можуть розглядатися як частина російських збройних сил. Тоді вони не можуть отримати імунітет від кримінального переслідування", - йдеться в повідомленні.

Умисел і намір

Ракета «Бук» була навмисно випущена і спрямована на літак. Система озброєння «Бук» призначена для збиття літаків і не може бути використана просто так. Це розгортання вимагає підготовки, включаючи визначення та транспортування до місця стрільби. Стрільба ракети має бути дуже свідомою та добре продуманою відповідно до технічної процедури добре навченим екіпажем. Шанс того, що пасажири літака виживуть після атаки «Буком», дорівнює нулю. Будь-хто, хто розгортає таку спеціалізовану, дорогу зброю, буде про це знати.

Усі ризики для бізнесу - як на долоні з рішенням LIGA360. Юридичні, договірні, майнові та медіа ризики контролюються з єдиного цифрового простору. Спробуй корпоративне рішення LIGA360 прямо зараз.

Читайте також: Євродепутати схвалили угоду ЄС про спрощення автоперевезень з Україною

Президент затвердив Угоду про "транспортний безвіз" з ЄС

Україна отримала статус кандидата в члени ЄС: що це означає?

Вступ України до ЄС: переваги для громадян та бізнесу

Що дасть Україні статус кандидата у члени ЄС?

Європейський Союз скасував мита на українські товари: Мінекономіки

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини