Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли інтернет-магазин може не використовувати РРО: ДПС

Реклама

Фахівці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області роз'яснили, що необхідність застосування РРО або програмних РРО в інтернет-магазинах залежить від того, у якій формі проводять грошові операції: безготівковій чи готівковій.

Інтернет-магазин може не використовувати РРО, коли грошові операції проводять лише в безготівковій формі, зокрема:

1) якщо товар оплачують переказом з розрахункового рахунку покупця на розрахунковий рахунок інтернет-магазину (наприклад, оплата через номер IBAN);

2) якщо товар оплачують через касу банку, переказом на розрахунковий рахунок магазину;

3) якщо товар оплачують через банківський термінал самообслуговування;

4) якщо товар передає кур'єр поштової служби й сам приймає оплату, фіскальний чек видає він;

5) якщо відсутнє місце здійснення розрахунку, тобто інтернет-магазин займається продажем послуг, які передаються покупцю через Інтернет.

В усіх інших випадках, коли розрахункові операції не вважаються безготівковими, РРО обов'язкове. Наприклад, якщо покупці розраховуються за товар за допомогою LIQPAY, PORTMONE, WAYFORPAY або будь-якого іншого сервісу онлайн-оплати, то застосування РРО є обов'язковим.

Також це стосується і переказів на номер платіжної картки з іншої картки. Окрім того, без РРО не обійтись, якщо інтернет-магазин має кур'єрську службу, яка передає товар та приймає оплату.

Зручний облік доходів і витрат для ФОП - у сервісі Liga:REPORT. Оберіть книгу для спрощеної або загальної системи оподаткування та ведіть облік згідно з актуальними вимогами. Експортуйте в один клік у форматі Excel чи PDF. Спробуйте легкозвітність Liga:REPORT прямо сьогодні.

Читайте також:

Бізнес та податки: огляд визначних судових спорів 2022

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини